"És el dia per mostrar l'orgull de ser treballadora social, en el dia mundial de la nostra professió"
Treball Social, dia mundial

21 de març la Delegació de Lleida del TSCAT, juntament amb la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida i FEPS, van organitzar ‘Converses des del Treball Social. Promovent comunitats i entorns sostenibles’ per commemorar el Dia Mundial del Treball Social.

Es va tractar d’un acte reivindicatiu per reclamar els drets i necessitats per fer millor la nostra professió. Durant dues hores intenses de conversa, d’intercanvi i debat entre experimentats referents del Treball Social i 200 estudiants, els professionals van concloure en que les dues vies estratègiques a treballar són: avançar en el treball social comunitària i en la necessitat de defensar els drets socials lluitant per aconseguir lleis més efectives.

L’acte va comptar amb la presència de Núria Carrera, Degana del Col·legi, Carles Alsinet, Degà de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social i Paco Cerdà, representant de la Diputació de Lleida.

“Avui és el dia per mostrar l'orgull de ser treballadora social, en el dia mundial de la nostra professió. Poder estar al servei de les persones i de les comunitats és el nostre repte”, així ho va comunicar la Degana del Col·legi en la benvinguda. Carrera també va reclamar a les institucions, lleis que garanteixin la seguretat social, en el sentit d’atenció social de les seves necessitats, com és el cas de la Renda Bàsica Garantida, per exemple.

Finalment l’acte va cloure amb la idea de dissenyar un sector que permeti més intervenció social a l’hora que creixement científic.

Gràcies a Pilar Martinez, Vicedegana de la Delegació de Lleida i a tota la Junta Territorial per l'esforç i la dedicació en la realització d'aquest acte que ha estat, sens dubte, tot un èxit.